Psychologie

De confrontatie met de diagnose kanker is een enorm ingrijpende gebeurtenis. De wereld lijkt even stil te staan als de diagnose wordt uitgesproken. De zekerheden in het bestaan dreigen weg te vallen en het leven draait een periode om onderzoeken en behandelingen met ingrijpende gevolgen.

Paniek, angst, spanning en boosheid, er komen veel emoties boven. Emotionele ondersteuning door vrienden en familie is een groot goed om op die wijze gevoelens te kunnen uiten en delen.

Als de behandeling achter de rug is, kunnen lichamelijke, psychische en sociale problemen het moeilijk maken om de ziekte kanker te verwerken en te integreren in het dagelijkse leven. De angst voor terugkeer van de kanker kan ertoe leiden dat het niet meer lukt om onbevangen in het leven te staan, zoals dat voorheen wel het geval was.

Soms lukt het niet om er uit eigen kracht uit te komen. Als u behoefte heeft aan professionele hulp, bent u welkom in mijn praktijk. In de gesprekken kunnen alle onderwerpen aan bod komen, die u bezig houden in deze zo emotionele fase van uw leven.

Als u zich wilt aanmelden of vragen wilt stellen, kunt u telefonisch contact zoeken. Als u mij niet persoonlijk kunt bereiken, kunt u altijd een berichtje achterlaten. Ook via de mail kunt u een berichtje sturen. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie, bijna altijd binnen een dag.

____________________________________________________________


Hilde Egging - GZ Psychologe Oncologie
Rokkeveen
079-3621747
h.egging.praktijk@planet.nl
www.psychologiepraktijkegging.nl  

WYSIWYG HTML Editor